Woningaanpassingen

Woningaanpassingen

Het komt vaak voor, dat door ervaren beperkingen en problemen uw woning aangepast moet worden. Soms wordt dat vergoed door de WMO van de gemeente. U dient dan een aanvraag hiervoor in te dienen bij het WMO-loket. Hebt u daar hulp bij nodig, of weet u niet zo goed wat en hoe er iets aangepast moet en kan worden? Dan kunt u onze ergotherapeute Tess inschakelen. In Nederland is iedereen verzekerd voor 10 uur ergotherapie per jaar. Dat zit in uw basis verzekering.

Samen met de ergotherapeut, bekijkt u de problemen en samen met haar kunt u oplossingen bespreken. Soms zal er inderdaad een aanpassing moeten plaatsvinden. Maar vaak zijn er ook andere oplossingen. De ergotherapeut stelt een advies op.

Niet iedereen komt in aanmerking voor vergoeding via de WMO.
– De aanpassing is te klein
– De aanpassing past niet binnen de vergoedingen
– Uw inkomen is boven de gestelde grens
– U hebt geen zin om op de goedkeuring te wachten

De WMO vergoed niet alles, daarom hebben wij de service om bij u, door een betrouwbare aannemer, de aanpassingen te laten doen. U krijgt van te voren te horen wat er moet gebeuren en wat het gaat kosten. Wij als Langer Thuis bieden de service en zijn ook aanspreekpunt.

Langer Thuis werkt samen met kleine aannemers.
Alle voorkomende werkzaamheden kunnen door hen gedaan worden. De aanpassingen zullen altijd in overleg met uw fysiotherapeut en/of ergotherapeut plaatsvinden. Waarbij u natuurlijk de beslissende persoon bent.

De aannemers die voor ons werken, zijn bekend bij ons. Dus u haalt geen complete vreemde in huis. De ergotherapeut gaat met de betreffende aannemer in gesprek om de (wettelijke) eisen en wensen te bespreken. U gaat met de aannemer in gesprek over hoe u het wilt.

De WMO vergoed niet alles, daarom hebben wij de service om bij u, door een betrouwbare aannemer, de aanpassingen te laten doen. U krijgt van te voren te horen wat er moet gebeuren en wat het gaat kosten. Wij als Langer Thuis bieden de service en zijn ook aanspreekpunt. Wij werken samen met Den Boomstam V.O.F.

Voorbeelden van werkzaamheden

– Verhogen of verlagen van uw eigen bed / tafel / stoel etc.
– aanpassen van uw keuken
– weghalen of verlagen van drempels (binnen en buiten)
– Aanpassen van uw badkamer
– aanpassen hang en sluitwerk van ramen en deuren, zodat u er weer bij kunt
– etc.

Ook kunt u via ons een aannemer inhuren voor allerlei voorkomende onderhouds- en verbouw- werkzaamheden. Als u geen bekende of familie hebt om werkzaamheden of klussen voor u te doen. Of als u graag een vertrouwd iemand in huis haalt. U kunt uw vragen of wensen ook altijd via de mail kenbaar maken (info@langerthuis.nl) of bellen met Langer Thuis. Dan nemen wij contact met u op, zodat u weet wie er met u contact op gaat nemen, of om meteen een afspraak te maken.

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK OF NEEM CONTACT OP

Copyright Langer Thuis