O Be Sure

O Be Sure

Obesitas vergroot het risico op verschillende ziekten, met name hartaandoeningen, type 2 diabetes, obstructieve slaapapneu, bepaalde vormen van kanker, artrose en astma. Obesitas wordt meestal veroorzaakt door een combinatie van een buitensporige inname van voedselenergie (te veel eten), gebrek aan lichaamsbeweging en genetische aanleg. Er is weinig bewijs voor de opvatting dat sommige obese personen weinig eten en toch zwaarder worden door een trage stofwisseling; doorgaans verbruiken obese mensen meer energie dan hun slanke tegenhangers vanwege de energie die nodig is voor de instandhouding van een groot lijf.

Het programma

O BE SURE is een nieuw programma van LANGER THUIS. Dit programma is gebaseerd op bewijzen, uit wetenschappelijke onderzoeken. Het programma bestaat uit:

  • Oefenprogramma. Deze oefeningen woren individueel aangepast. Zij zijn gebaseerd op het vergroten van je energieverbranding, verbeteren condi, vergroten spiermassa (waardoor je weer meer energie verbruikt tijdens rust). Elke maand wordt er een challenge georganiseerd, die in de buitenlucht plaats vindt. Dit uiteraard bij droog weer en in de schoolvakanties worden de tijden aangepast.
    Het programma kan individueel of in groepsverband uitgevoerd worden.
  • Lifestyle adviezen. Deze worden gegeven door uw behandelend fysiotherapeut die hiervoor opgeleid is, of Kayleigh onze lifestyle- coach en aankomend fysiotherapeut.
  • Dieet adviezen. Per week krijgt u een dieet mee, dat gebaseerd is op uw energie behoefte. En uiteraard is het dieet wetenschappelijk onderzocht en bewezen. Indien nodig, is het mogelijk om met voedingssupplementen ondersteuning te krijgen. Zodat uw honger en de behoefte naar
    grote hoeveelheden eten, beter onder controle kunnen komen.
  • De start! Zodra u besloten hebt om de strijd met u zelf aan te gaan, staan wij voor u klaar. U maakt een afspraak en krijgt eerst een uitgebreide intake met verschillende test. Tijdens die intake, brengen wij in kaart, wat uw doelen zijn en wat de voornaamste obstakels zijn.
    Daarna wordt er in overleg met u gepland wanneer de trainingen zijn.

Dieet en lichaamsbeweging

Dieet en lichaamsbeweging zijn de belangrijkste onderdelen van de behandeling van obesitas. Het is mogelijk de kwaliteit van de voeding te verbeteren door minder energierijk voedsel (met minder vet en suiker) en meer voedingsvezels te eten.

Eventueel kan men anti-obesitasmedicijnen gebruiken om de eetlust of de vetopname te remmen, in combinatie met een passend dieet.

Print

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK OF NEEM CONTACT OP

Copyright Langer Thuis