Voordeel van Langer Thuis

Gespecialiseerd in de oudere mens

Zodat u langer thuis kunt blijven wonen

Wanneer kiest u voor langer thuis

Wanneer het dagelijks leven thuis lastig wordt, door een ziekte of aandoening. U bent bijvoorbeeld slecht ter been en afhankelijk van hulpmiddelen. U kunt moeilijk uit uw stoel of bed komen, Of het traplopen wordt eng. Misschien komt u uit het ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum en heeft u nog therapie nodig. Uw partner of familielid wil graag goed leren omgaan met uw lichamelijke beperkingen De problemen die u thuis ondervindt, kunnen het beste thuis geoefend worden, hiervoor biedt Langer Thuis gespecialiseerde fysiotherapie die het beste past bij en uw thuissituatie.

Hoe werkt langer thuis

Met of zonder verwijzing komt u met uw vraag bij Langer Thuis. Samen met u wordt bekeken welke dagelijkse handelingen voor u van belang zijn. Het oefenprogramma wordt op maat gemaakt. Er wordt nauw samen gewerkt met verzorgers en andere hulpverleners. We komen altijd bij u aan huis. Als u thuis bent uitbehandeld, biedt LANGER THUIS aantrekkelijke vervolgmogelijkheden. Dit alles met als doel dat u Langer Thuis kunt blijven!!!

Lees ook onderstaand krantenartikel

Langer thuis met fysiotherapie ’s-HERTOGENBOSCH – Fysiotherapie praktijk ‘Langer Thuis’ is gespecialiseerd in de ouder wordende mens. Zoals de naam al zegt is de fysiotherapie gericht op een behandeling waardoor de kwetsbare ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. “Ik vind het een uitdaging om met de ouder wordende mens te werken,” vertelt Brigitte Leenders, fysiotherapeut. “Ik moet vaak heel creatief zijn in oplossingen. Op welke manier ik bijvoorbeeld iemand stimuleer om zijn oefeningen te doen of hoe ik iemand aanmoedig om zich meer te bewegen. Ik vind de kwetsbare ouderen een erg leuke doelgroep om mee te werken.” “Vaak denken ouderen dat hun ‘ouderdomkwaaltjes’ erbij horen. Dat is jammer want dat hoeft helemaal niet. Door de juiste oefeningen en bewegingen aan te leren kun je vaak nog van alles aan de kwalen doen. Ik heb ook oefengroepen zoals Nordic Walking en Blijf in Balans.

Blijf in balans is een evenwichtsprogramma met Tai Chi als uitgangspunt. Voor ouderen is een goede balans belangrijk. Daar krijgen ze meer zekerheid van. Nordic Walking is een leuke manier om goed in beweging te blijven.” “In mijn behandelingen kijk ik naar het totaalbeeld van de patiënt. Ik analyseer het hele lichaam, maar ook de omgeving, de eventuele verzorgers en kijk of er hulpmiddelen nodig zijn in huis. Pas als ik het hele plaatje voor me heb kan ik een goede behandeling gaan toepassen. Tijdens de behandelingen blijf ik kijken of deze nog wel aansluit of dat ik de behandeling moet bijstellen. Op die manier krijgt de patiënt de behandeling die het beste bij hem past.”
Voor een afspraak kunt u bellen naar:
06 15 64 19 49

krantartikel start2

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK OF NEEM CONTACT OP

Copyright Langer Thuis