Hydro-zwemtherapie

Hydrotherapie

Hydrotherapie kan voor mensen met pijnklachten in spieren en gewrichten een positieve uitwerking hebben. Veel van mensen die bijvoorbeeld fibromyalgie, artrose, rheuma of chronische pijn hebben, geven aan dat zij minder pijnklachten hebben dankzij hydrotherapie. Ook mensen met een neurologische aandoening, zoals een herseninfarct (CVA), ziekte van Parkinson of verlamming met spasmen. Met deze therapievorm doet u oefeningen in een warmwaterbad (op 32 graden) (loopbad of oefenbad). U leert uw gewrichten en spieren op de juiste manier te bewegen, waardoor pijn minder wordt of weggaat. In het water kunt u meer oefeningen doen zonder verergering van klachten, dan u op het droge aan kunt.

Hydrotherapie kan bijvoorbeeld ook worden ingezet bij een gebroken been, een nieuwe knie of heup. Door de opwaartse druk van het water neemt de belasting op het been af. Het voordeel hiervan is dat u uw looptechniek kunt oefenen zonder dat u uw been of gewrichten overbelast. U werkt aan verbetering van uw klachten, uw conditie en mobiliteit. Plezier en ontspanning spelen een rol. U kunt hydrotherapie apart aanvragen, maar het kan ook deel uitmaken van uw behandeling. Bij Langer Thuis geven we hydrotherapie in groepsverband. Ook als u niet kunt zwemmen, kan hydrotherapie voor u geschikt zijn. De bodem van het bad is 1 meter 25. Zo kunt u altijd staan.

Wat kost het?

Uw zorgverzekeraar vergoedt (een deel) van de kosten voor fysiotherapie als u daarvoor aanvullend verzekerd bent. In de voorwaarden van uw aanvullende verzekering staat precies hoeveel u vergoed krijgt. U kunt ook contact opnemen met uw verzekeraar. Voor de meeste mensen geldt een toeslag van €5 per keer. Koopt u een 10 badenkaart, dan krijgt u de 11de keer van ons. Dus 11x voor €50. Heeft u alleen een basisverzekering, dan kunt u gebruikmaken van fysiotherapie, maar u betaalt dit dan zelf. daar hebben wij speciale prijzen voor. Per keer is het dan €25 en een 10 badenkaart is dan €250 en 11 keer extra, dus 11 x voor de prijs van 10. Informeer bij uw therapeut.

De therapiezittingen duren 50 minuten, voor en na die zitting hebt u alle tijd om aan en uit te kleden. Een kopje koffie, thee of chocolademelk te nuttigen. In de acclimatiseerruimte / wachtruimte even gezellig te praten met andere deelnemers. Uw evt begeleider kan in die wachtruimte, gedurende uw therapie rustig wachten, even iets lezen en drinken en er is gratis WiFi. Uw therapeut kan u (aan de hand van de gegevens op uw verzekeringspas) informeren over uw recht op vergoeding van de behandeling.

Wanneer en waar moet u zijn?

Op dit moment zijn er 2 groepen.
Maandag van 11:30 tot 12:20
Maandag van 12:25 tot 13:15

Hoefsevonder 1 Berlicum

Dit zwembad is 9 km vanaf de praktijk. In januari en februari kunt u gebruik maken van de meerijd service van de praktijk Langer Thuis.
Hiervoor betaalt u €1 per enkele reis aan de chauffeur.

Voor meer informatie kunt u bellen naar:
06 15 64 19 49

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK OF NEEM CONTACT OP

Copyright Langer Thuis