Weight down & shape up

Weight down shape up

Beste bezoeker, Steeds meer mensen maken zich zorgen over hun gewicht. Ondanks het feit dat dit niet altijd terecht is wijst onderzoek uit dat overgewicht steeds vaker in Nederland voorkomt. Wilt u op deskundige wijze geadviseerd worden en ondersteund worden in uw strijd tegen de kilo’s. Of wilt u vooral wat aan uw conditie en figuur doen. Dan hebben wij bij Weight Down – Shape Up de volgende mogelijkheden.

Shape up je power

Dit is een combinatie van Pilates en conditie oefeningen. Er wordt in blokken van 6 weken gewerkt, afwisselend een blok Pilates & conditie en een blok circuittrainingen. Circuittraining wil zeggen dat iedereen een andere oefening doet, maar omdat je een circuit loopt heeft iedereen aan het eind wel alle oefeningen gehad. De warming-up en cool-down doen we wel samen

Pilates door Brigitte

Zo langzamerhand is Pilates een begrip geworden bij bewegend Nederland. Pilates is een trainingsmethode voor lichaam en geest, ontwikkeld door Joseph Pilates. Hij ontwikkelde uit eigen opgedane ervaring en kennis van Westerse en Oosterse filosofen een eigen trainingsmethode met als doel fit te worden en te blijven.

Door regelmatige oefening zal je houding verbeteren, zul je rechter gaan zitten en soepeler en gracieuzer bewegen. Verbeterde longinhoud en circulatie door de diepe en gezonde manier van ademhalen is nog een belangrijk voordeel. Verder worden de buik- en rugspieren versterkt en houding, evenwicht en controle over het lichaam verbeterd.

Wie weet wat die eet, di-eet

Voor iedereen die wil weten hoe je beter kunt gaan eten is er de mogelijkheid om via je e-mail een persoonlijk dieetabonnement te nemen. Voor je met het dieet begint, heb je een week lang bijgehouden wat je allemaal eet. Dat heb je opgeschreven plus een lijst met wat je niet lust of mag eten.

Aan de hand van je gewicht, vetpercentage, leeftijd en eiwit behoefte, wordt er een dieet op maat gemaakt. Hierbij horen wekelijkse weegcontroles. (Niet verplicht, wel verstandig) Het eet-dieet gedeelte. Wat stelt dat voor? Er wordt een persoonlijk dieet voor je samengesteld op basis van je gewicht, je eetgewoonten, je eiwit behoefte en wat je wel en niet lust.

De eerste 6 weken krijg je per week een dieetplan. Dit is bedoeld om je aan het dieet te laten wennen en on het overzichtelijk te houden. Dit kost wat voorbereiding, daarom de vraag om voor de eerste keer dat je komt, een week lang bij te houden en op te schrijven wat je eet. Tevens een lijst bijvoegen wat je beslist niet lust.

Als dit je teveel moeite is, is er ook de mogelijkheid om aan het “standaard” aangepast persoonlijk dieet deel te nemen. Dit is alleen op basis van je huidig gewicht.

Nordic walking

Sinds 2005 geeft Fysiotherapie Langer Thuis, Nordic Walking. Vanaf 2003 is Nordic Walking langzaam aan  Nederland komen veroveren. Het heeft zich bewezen als de perfecte manier van bewegen in de buitenlucht. Geschikt voor iedereen, van jong tot oud en van ieder fitheidniveau, met of zonder lichamelijke beperkingen.

Met Nordic Walking train je coördinatie, conditie en spierkracht. Doordat je wel 90% van je spieren gebruikt heb je een hoog calorieverbruik. Alleen bij echt slecht weer hebben wij een alternatief binnenprogramma. Wij hebben de wandelstokken, die in hoogte verstelbaar zijn, dus voor iedereen aan te passen. U hoeft dus niets aan te schaffen. Indien u het Nordic Walken ook zelf wilt gaan doen, kunt u van ons gedegen advies krijgen in de aanschaf.

Prijzen

Losse les €7,-
12x Kaart €80,-
Dieetabonnement €7,50
Fitheids-test €20,-

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK OF NEEM CONTACT OP

Copyright Langer Thuis